„A férjem a vízóra-leolvasó, tessék engem beengedni!" - újra csalók járják Pécset

2016. május 25. szerda 10:28

„A férjem a vízóra-leolvasó, tessék engem beengedni!

Fokozott óvatosságra int a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt., a napokban több utcában is a vízszolgáltatóra hivatkozva próbáltak ismeretlenek bejutni a lakásokba. A bejelentések szerint egyik helyen sem jártak sikerrel az álmunkások, akik gyakran képtelen történetekkel állnak elő. 

Rendszeresen előfordul, hogy illetéktelenek a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. nevével visszaélve vagy más közüzemi szolgáltatóra hivatkozva igyekeznek a fogyasztók bizalmába férkőzni. Jóhiszeműségüket kihasználva ellopják értékeiket, néha még pénzt is kérnek a hamis ellenőrzésért.

- Leggyakrabban álleolvasóként, vagy vízminőségi vizsgálatra, esetleg magas vízfogyasztásra hivatkozva kísérelnek meg a lakásokba bejutni, de az is előfordul, hogy teljesen átlátszó történettel állnak elő a csalók - figyelmeztet Csöngei Adrienn, a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. sajtóreferense. -

Legutóbb a kiplakátolt leolvasási napot követően csengetett be egy nő egy Perczel utcai társasházba azzal az ürüggyel, hogy a férje, aki vízóra-leolvasó, rossz mérőállást rögzített korábban, amit most ő korrigálna egy új leolvasással. Ezzel együtt olcsó ebéd-befizetési lehetőséget ajánlott a vízszolgáltató nevében.

Ezt megelőzően a belvárosban próbálkozott egy elegánsan öltözött páros, amelynek férfi tagja öltönyben, kalapáccsal a kezében szeretett volna a lakásba jutni.

- Szerencsére a lakók is éberek, ennek köszönhetően az ismeretlenek egyik helyen sem jártak sikerrel. Az ügyfeleknek feltűnt, hogy a hívatlanul érkezők nem tettyés ruhában kopogtatnak, a meséjük sem hangzott túl hihetőnek, ráadásul igazolványt sem tudtak felmutatni, így az ajtók zárva maradtak - mondta el a szóvivő.

A szolgáltató kéri ügyfeleit, minden esetben győződjenek meg az ilyen munkák elvégzésére hivatkozó személyek kilétéről! A társaság szakemberei könnyen azonosíthatóak: egységes, TETTYE FORRÁSHÁZ feliratú kék munkaruhát viselnek, a társaság emblémájával és azonosító számmal ellátott, arcképes igazolvány felmutatásával igazolják magukat. Feladatuk a vízmérők adatainak rögzítése, állapotuk ellenőrzése. Semmilyen esetben nem kérnek és vehetnek át pénzt a helyszínen!

Amennyiben valaki bizonytalan, hogy valóban a TETTYE FORRÁSHÁZ alkalmazottai kereste-e fel, hívja a társaság ügyfélszolgálatát a 72/421-700- as telefonszámon, ügyintézőik készséggel azonosítják a leolvasót.

Forrás: TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.