A DDKK Zrt. ismét az iskolások felé kanyarodik, hatvanegy járművel több áll forgalomba

2015. augusztus 31. hétfő 11:12

A DDKK Zrt. ismét az iskolások felé kanyarodik, hatvanegy járművel több áll forgalomba

Szeptember 1-jétől a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.-nél is életbe lép az iskolai napokra meghirdetett autóbusz menetrend. 

A tanévre való felkészülés jegyében a várható utazási igényekről már a nyáron megkezdődtek az egyeztetések, aminek végén a menetrendi változásokat a társaság felterjesztette a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felé, amit a szaktárca jóváhagyott.

Ennek alapján 2015. szeptember 1-jétől régiós szinten 9370 kilométerrel több utat tesznek meg autóbuszaink, mint a nyári hónapokban, legjelentősebb a változás Somogy megyében, ahol többek között új járat közlekedik Csokonyavisontáról Barcsra, illetve Csurgóról Gyékényesre. Iskolai előadási napokon Baranyában 249, Somogyban 197, Tolnában 203 autóbusz közlekedik - a nyári tanszüneti munkanapokhoz képest a Dél-Dunántúlon 61 járművel több áll forgalomba.

A megnövekedett feladatok ellátásához szükséges autóbuszvezetői és járműállomány rendelkezésre áll, de az kétségtelen, ahhoz, hogy zavarmentes legyen a megnövekedett utasforgalom kiszolgálása, feszes, különösen jól szervezett munkára van szükség a társaság forgalmi és műszaki területein egyaránt.

Újabb utazási igények a minisztériumi jóváhagyást követően, még az elmúlt napokban is érkeztek a társasághoz, ahogy Pintér Attila személyforgalmi igazgató fogalmazott, az oktatási intézmények és képviselőik által jelzettekhez igyekszünk rugalmasan alkalmazkodni, s amennyiben lehetőségünk van rá, a kéréseknek eleget tenni.

A társaság jegy- és bérletpénztárai meghosszabbított nyitva tartással várják az utasokat.

A menetrenddel kapcsolatos részletes információk a www.ddkk.hu honlapon érhetők el.

Forrás: Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. - Fotó: Dittrich Éva