300 milliót kapott Pécs a Hősök terére és Györgytelep felújítására

2014. szeptember 23. kedd 15:39

300 milliót kapott Pécs a Hősök terére és Györgytelep felújítására

Egy sikeres pályázat révén háromszázmillió forintot fordít az önkormányzat a Györgytelepen található önkormányzati bérlakások felújítására. Csak azoknak a családoknak a lakását renoválják, ahol legalább egyvalaki dolgozik. A pénzből a Hősök terére is jut.  

 

Ősszel elindulhat a György-telepen lakók felzárkóztatását célzó, s egyben a városrész rehabilitációját segítő program következő része. A különféle képzések és kompetencia-fejlesztő tréingek után most a bérlakások felújítása következik. Az önkormányzat háromszázmillió forintot nyert el egy pályázaton erre a célra.

- Kizárólag önkormányzati tulajdonban lévő lakásokról van szó, amelyek az
átépítések révén összkomfortossá válnak, áramellátásukat pedig előre fizetőssé alakítják - nyilatkozta a Pécsi Újság. hu-nak Kővári János, az önkormányzat Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság elnöke.

- Négyzetméterenként százötvenezer forintnál nem kerülhetnek többe a munkálatok. Csak az olyan családok lakását újítjuk fel, amelyekben legalább egyvalakinek van állása. Azt is vállalniuk kell, hogy nem maradnak el sem a lakbérrel, sem a rezsiszámlákkal, s az ingatlan állagára is vigyázniuk kell. Ha mégsem tartanák be ezeket a kikötéseket, anyagilag is felelősségre vonhatók lesznek az érintettek - tette hozzá a képviselő.

A hamarosan elkezdődő felújítás a György-telepen, valamint a Hősök terén összesen negyvenhat lakást érint. A városnak mindez egy forintjába sem kerül, a költségeket teljes egészében fedezni tudják az uniós pályázatból.

A támogatásból nemcsak lakások újulnak meg, hanem megszépül a Hősök tere is, ahol térfigyelő kamerákat is felszerelnek. A munkálatokkal várhatóan tavasszal végeznek. Kővári János elmondta azt is, a közeli jövőben Pécs-Somogyban is hasonló beavatkozásokra kerül sor.

Képünk illusztráció, Györgytelepen készült.

P. P. - P. Zs. - Fotó: Dittrich Éva