2500-an lógtak idén a denevérekkel Abaligeten

2016. október 01. szombat 18:00

2500-an lógtak idén a denevérekkel Abaligeten

A vártnál több, mintegy 2000-2500 látogatója volt a szeptember 10-én megtartott Abaligeti denevér-lógásnak. „Az Év Emlőse: a denevér" kezdeményezés részeként a Vadonleső Program és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság közös rendezvénye Abaligeten, hazánk egyetlen Denevér Múzeuma előtti téren fogadta a denevérbarátokat, fiatalokat és családokat.  

Gazdag program várta a látogatókat: egész nap játékos foglalkozások és „háló játék" a Vadonleső Program, a nemzeti park igazgatóságok és a Csodaceruza gyermekirodalmi folyóirat jóvoltából. De volt denevéres arcfestés, pólónyomtatás, barlangi kötéltechnikai bemutató és gyakorlás a különböző barlangász szervezetek segítségével, fizikus „állati kísérletek", könyvkuckó, szakvezetéses barlang-, tanösvény és Denevér Múzeum látogatás, helyi termékeket felvonultató vásár is.

Jó hangulatú gyerekkoncertet adott Kardos-Horváth János és a Hahó zenekar. A MikroBe zenekar élőben is előadta a Keringő Denevér című dalt, amelynek refrénjét Babiczky Tibor írta. Varga Livius, a Quimby és A Kutya Vacsorája zenekar frontembere a denevérdalos klippályázat műveit méltatta és rangsorolta.

Meghallgathattuk a 30Y zenekar tagjainak élménybeszámolóját, akik „Az Év Emlőse: a denevér" kezdeményezés alkalmából hazánk egyik legnehezebben járható barlangjába merészkedtek be és forgattak filmet.

Az esti sötéttel pedig Egri Csaba fantasztikus 3D-s barlangi diavetítése varázsolta el a kitartó közönséget a nagysátorban.

És mi mással is zárulhatott volna az egész napos program, mint a nemzeti park igazgatóság szakembere, Dombi Imre által levezényelt denevérhálózással. A kései órák dacára sokan várták a denevéreket a tó körül, ahol a gyerekek szabadon engedték szabadon a meggyűrűzött repülő emlősöket.

 

 

Forrás: DDNP