108 csomaggal segítenek a Krisna-hívők Pécsett

2014. szeptember 15. hétfő 12:38

Az Ételt az Életért Program pécsi csoportja szeptemberben hátrányos helyzetű tanulóknak és családjuknak nyújt segítséget. Szeptember 16-án, kedden 3 oktatási intézményben összesen 108 segélycsomagot fog kiosztani az intézmények dolgozóinak közreműködésével, akik segítenek kiválasztani a leginkább rászoruló személyeket.

Szeptemberben az Éltes Mátyás Iskolával, az Endresz György utcai Életminőség-fejlesztő Szolgáltatások Intézményével, a  Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesületével működnek együtt az Étel az Életért program keretében.

A 108 csomag jelképes szám a segítők részéről, ugyanis egy olyan „szerencsehozó" szent szám, amely a védikus kultúrát követő Krisna-hívők életében nagy jelentőséggel bír: 108 szem van a hívők imaláncán, 108 fontos magyarázata van a védikus szentírásoknak, és még sorolhatnánk. A szervezők remélik, hogy a beérkező támogatásoknak köszönhetően lehetőségük nyílik majd a 108-as akció hónapról hónapra való megismétlésére. Az Ételt az Életért Program étel- és csomagosztási akciói Pécsett részben központi támogatással, részben helyi támogatóknak köszönhetően valósulnak meg.