Mohácson értekeztek a referatúrák vezetői

2017. április 08. szombat 10:45

Mohácson értekeztek a referatúrák vezetői

A Pécsi Egyházmegye referatúráinak vezetői Mohácson tartottak értekezletet, amelyen a tervezett eseményekhez kapcsolódó tennivalókat és a pasztorális terv négy területét érintő tevékenységeket foglalták össze.  

A referatúrák fő feladata a plébániákon működő - különböző korú, érdeklődésű, nemzetiségű és élethelyzetben lévő híveket összefogó - közösségekhez kapcsolódó egyházmegyei szintű feladatok ellátása, többek között a közösségek alakításának ösztönzése, a plébánosok segítése, és közösségi programok szervezése Baranya és Tolna megyében.

A megbeszélésen részt vett Udvardy György megyéspüspök és az egyházmegye pasztorális területének vezetői is.

A találkozó fő témái közé tartozott a 2017. évi lelki és egyéb programok, valamint az ezekhez kapcsolódó költségvetés egyeztetése. A referatúravezetők tájékoztatást kaptak az április 22-re tervezett közösségvezetők találkozójával, a pünkösdhétfőn megrendezésre kerülő Közösségek Ünnepével és Jézus Szíve ünnepén Harkányban tervezett missziós programmal kapcsolatban.

A megbeszélés kiemelt témája volt a 2017. március 1-jén megalakult pasztorális iroda és a referatúrák együttműködésre vonatkozó elképzeléseinek egyeztetése, és az egyházmegye pasztorális feladatainak szervezésében és ellátásában végzett közös munka összehangolása. Ez azért fontos, hogy a mostani alapokra építve a plébániákkal történő együttműködéssel lelkiekben és programokban gazdagabbá váljon a pécsi egyházmegye és a plébániák közösségi élete.

Forrás: Pécsi Egyházmegye