Üzlet a poénok mögött: Tibi atya, az internet sztárja audienciát tart az egyetemen

2016. szeptember 18. vasárnap 11:44

Üzlet a poénok mögött: Tibi atya, az internet sztárja audienciát tart az egyetemen

„Kedvenc ételem, az ital"- ezzel, és hasonló aranyköpésekkel találkozhat az ember, ha Tibi atya hű követője. A közösségi oldalon ismertté vált pap ugyan - mint fogalmaz - bokros „innivalói" miatt nem tud személyesen megjelenni, de a Humbák Művek Kft. ügyvezetője, Tóth Máté, ellátogat a Pécsi Tudományegyetemre.

Tibi atya „extrémsuttyóhumor-startupja" 2012 decemberében született - olvasható a Közgazdaságtudományi Kar honlapján. A hozzávalók „95 százalék véres proliság és 5 százalék intelligencia", amely lehetővé teszi, hogy az atya görbe tükröt mutasson a társadalomnak. Történeteiből már-már egy új Bibliát lehetne összeállítani, melynek középpontjában az ital áhítata áll. A történetek szereplői kitaláltak, mindennemű hasonlóság a valósággal a véletlen műve. Tanításai többek között a barátságról, bajtársiasságról, szexualitásról szólnak, kreatív gondolkodással és a modern társadalom kritikájával fűszerezve.

Tibi atya egy fiktív, lecsúszott humbákfalvi pap, egy mém, egy vicc - folytatódik a bemutatás. Célja a szórakoztatás, és ezzel senkit nem akar megsérteni. Mindezek ellenére jelenleg póló webshopja van, nemrég nyílt Pécsett is kocsmája, van saját bora, különböző fesztiválokon reprezentálják, sőt létezik még a cégjegyzékbe bejegyzett saját cége is. Az atya népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az egyik legtöbb lájkot begyűjtő magyar Facebook-oldallal büszkélkedhet. Ő találta fel a fröccsigazolványt, a szeszkvízt, és elmondása szerint egy-két emberrel már megitta a pertut, amíg eljutott oda, ahol most van.

Tibi atya történetét, a kreatív önmegvalósítás útját ismerhetik meg az érdeklődők az „audienciának" nevezett rendezvényen. A 2012-ben a Gyémántmáj díjat nyert atya mögötti gazdasági tevékenységért felelős vállalat ügyvezetője, Tóth Máté lesz a vendég szeptember 22-én (csütörtökön) este hat órakor a Szigeti úton lévő PTE-ÁOK aulában a Simonyi BEDC Bootkamp nyitott eseményén.


Képünkön Tibi atya portréja látható. 

EQM - PTE