Újra leállt néhány internetes site, most a Tudásközpontban, két elromlott vincseszter a ludas

2012. március 19. hétfő 11:26

Frissítve: 2012. március 19. hétfő 15:31

Újra leállt néhány internetes site, most a Tudásközpontban, két elromlott vincseszter a ludas

A korábbi egyetemi szerverhiba és több napos leállás után most a Csorba Győző Megyei - Városi Könyvtár, a Tudásközpont, valamint a PTE egyetemi könyvtárának honlapja nem működik. Információink szerint két vincseszter mondta fel a szolgálatot a Tudásközpont háttértárolóján.

Jelenleg sem a baralib.hu, sem a lib.pte.hu, sem a tudaskozpont-pecs.hu internetes felület nem érhető el. A PTE informatikai igazgatóságán megkeresésünkkor még nem hallottak az olvasóink által telefonon jelzett problémáról. Csillik László igazgató, akit elsőként hívtunk, azt mondta, nem ő, hanem a Tudásközpont informatikai vezetője az illetékes az ügyben.

14:52: "A szerverhiba elhárult"

Mintegy fél órája a következő közlemény látható a www.lib.pte.hu oldalon:
"A szerverhiba elhárult
2012. március 19. 14:52
Tájékoztatjuk felhasználóinkat, hogy a Tudásközpontban a szerverhiba elhárult, az Egyetemi Könyvtár, a Csorba Győző Megyei- Városi Könyvtár, és a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont honlapja újra elérhető. A Tudásközpont épületében, az olvasói vékonykliensek újra működnek! ek"
Prekopcsák Tamás, a Tudásközpont ügyvezetője sem tartotta magát kompetensnek nyilatkozni, s visszairányította (volna) a PTE informatikai igazgatójához munkatársunkat, ám azt elmondta, reggel még működött minden rendszer az épületben, tehát szerinte csak egy kisebb belső szerverprobléma merülhetett fel.

Időközben sikerült elérnünk Markó Tamást, a Tudásközpont informatikai vezetőjét is, aki elmondta, hogy két vincseszter romlott el a háttértárolón, azokat azonban a tartalék eszközökből már pótolták. A mentett adatok visszatöltése jelenleg is zajlik, így még a mai napon várható, hogy helyreáll a rendszer működése. A mostani műszaki probléma tehát nincs összefüggésben a korábbi szerverproblémával, miután a Tudásközpontnak gyakorlatilag független szerverparkja van.