Új, online egyetemet hoznának létre a menekülteknek

2015. augusztus 28. péntek 10:13

A világ elit egyetemeivel fogtak össze kutatók és hallgatók, hogy megfelelő tananyagot állítsanak elő a tanulni vágyó menekülteknek.

Közel hétmillió olyan menekült él világszerte, akik valamelyik egyetemen már elkezdték tanulmányaikat, vagy a középiskola után kiérdemelték a felvételt a felsőoktatási intézménybe, esetleg megvannak a kvalitásaik ahhoz, hogy egyetemre járjanak. Az ő tehetségük „standby" üzemmódra van állítva - mondta a kifejezetten menekültek számára létrehozott online egyetem, a Wings University alapítója, a 25 éves Markus Kreßler, aki a berlini Freie Universitäten pszichológiát és gazdasági kommunikációt hallgat.

Németországnak szüksége van munkaerőre, orvosokra, gyógyszerészekre, mérnökökre, ezeken a területeken nagy a munkaerőhiány - fűzte hozzá. Éppen ezért angol nyelvű online egyetemet alapít, kifejezetten menekülteknek, akik a megfelelő papírjaik hiánya miatt rendes egyetemre nem járhatnának.

Eddig társaival - két, német egyetemen tanító professzorral és két egyetemistával - sikerült megszerezniük az amerikai és német egyetemek online tananyagait, amelyek segítségével nyolc egyetemi docens készíti majd el a Wings University tananyagait.

Forrás: eduline.hu