Új mester képzés a Pécsi Tudományegyetemen

2014. szeptember 30. kedd 13:15

Október 2-án, csütörtökön, délelőtt 11 órakor ünnepélyes keretek között indul útjára a PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának új képzése, a Kulturális örökség tanulmányok mesterszak. A képzést dr. Bódis József rektor nyitja meg, a megjelenteket köszönti dr. Hoppál Péter kulturális államtitkár és virtuálisan Pierre Vasarely, a PTE díszdoktora.

A kulturális örökség tanulmányok mesterképzési szak a bölcsészettudományi képzési terület egyik modern és jól hasznosítható tudást adó szakja. A diákok írott örökség, épített örökség, valamint kulturális diplomácia és örökség menedzsment szakirányokon szerezhetnek speciális elméleti és gyakorlati ismereteket.

Azok, akik elvégzik a szakot, ismereteik alapján alkalmasak lesznek a kulturális örökségvédelemmel kapcsolatos intézményi, önkormányzati, civil szervezeti feladatok ellátására, másrészt tanulmányaik doktori képzés keretében történő folytatására.

A szak elvégzése után a magyar és nemzetközi örökségvédelmi, közművelődési (állami, piaci és nonprofit) intézményekben, szervezetekben; önkormányzatoknál, kormányhivataloknál, hagyományos és új típusú civil társadalmi kezdeményezéseknél cégeknél, vagy nemzeti, regionális és globális szintű örökségvédelmi programokban is lesz módjuk elhelyezkedni a diákoknak.