Turizmus-menedzsment mesterszak indul a PTE-n

2017. február 06. hétfő 15:10

Turizmus-menedzsment mesterszak indul a PTE-n

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar 2017 szeptemberi indulással Turizmus-menedzsment mesterszakot hirdet Pécsett részmunkaidős (levelező) formában, amely jó lehetőség a turizmus területén dolgozóknak a továbbképzésre, szakirányú mesterdiploma megszerzésére.  A Turizmus-menedzsment mesterszakot azoknak ajánlják, akik a turizmus szektor működési mechanizmusaival és szervezésével kapcsolatos ismeretek magas szintű elsajátítását, a hazai és nemzetközi piacon versenyképes tudás megszerzését tervezik.

A hallgatók a képzés után felkészültek lesznek önálló, strukturált, kreatív és innovatív gondolkodásra, jól edzett módon a problémamegoldásra, és kritikus, elemzői szemlélet alkalmazására. Elsajátítják a turisztikai szervezetek és vállalkozások vezetésével és fejlesztésével, a turizmus terület- és településfejlesztésben betöltött szerepével kapcsolatos ismereteket.

Azoknak érdemes ezt a szakot választani, akik a turizmus szektor vezetői szintű működését szeretnék megismerni és ezt a tudást a turizmus köz-, illetve magánszektorbeli szervezeteinek irányításában felhasználni. Azoknak érdemes ezt a szakot választani, akik így értékesebbé akarnak válni a munkaerőpiacon.

A végzett hallgatók számára lehetőség nyílik mind hazai, mind külföldi munkavállalásra. A képzés során megszerezhető, a turizmus ágazathoz kapcsolódó széleskörű ismeretek - nemzetközi turizmus desztinációs menedzsment kérdései, turizmus projektmenedzsment, innováció menedzsment, szolgáltatások minőségbiztosítása, gasztrokultúra - alkalmassá teszik őket közép- és felsővezetési feladatok ellátására profitorientált, intézményi és non-profit területeken egyaránt.


Forrás: PTE