Több mint hatvan PTE-hallgató részesült jogászösztöndíjban

2016. április 04. hétfő 16:23

Több mint hatvan PTE-hallgató részesült jogászösztöndíjban

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar több mint hatvan hallgatója vehette át az Igazságügyi Minisztérium Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíját.

Trócsányi László igazságügyi miniszter 2015 novemberében ismertette a Minisztérium a „Jogászképzés színvonalának emelését célzó programok" koncepcióját. A programok több csatornán keresztül segítik, hogy a jogi tanulmányaik iránt elkötelezett hallgatók pénzügyi támogatásban részesüljenek.

Az IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjára a nem budapesti egyetemek, nappali tagozaton osztatlan jogászképzésben tanuló hallgatói pályázhatnak egyetemüknél, akik tanulmányi és szakmai teljesítményük alapján nyerhetik el az ösztöndíjat. Az évfolyamok legkiválóbb hallgatói a félév során, vagyis 5 hónapon keresztül, havi 50 ezer forint összegű ösztöndíjban részesülnek. Az IM Tanulmányi Jogászösztöndíj arra szolgál, hogy ösztönözze az önköltséges joghallgatókat, hogy minél jobb tanulmányi eredményt érjenek el, és törekedjenek a kiválóság felé.

Hétfőn a Pécsi Tudományegyetem azon joghallgatói részesültek az IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjban, akik kimagasló tanulmányi eredményeket értek el, valamint szakmai munkájukra és egyéb teljesítményeikre - mint például a nyelvtudás, demonstrátori aktivitás, vagy OTDK tevékenység - tekintettel kiemelkednek hallgató társaik közül. A pályázatok alapján 61 hallgató érdemelte ki az IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjasa címet.

 

 

Forrás: PTE - Fotó: Csortos Szabolcs/UnivPécs