Szerelmes népi történeteket ad elő a Janus Egyetemi Színház

2016. február 29. hétfő 17:17

Szerelmes népi történeteket ad elő a Janus Egyetemi Színház

Örömöcskék, vétkecskék pajzán és szerelmes népi történetek címet viseli a Janus Egyetemi Színház darabja, amit kedden este láthatnak az érdeklődők.

Az előadás a Janus Egyetemi Színház legújabb nemzedékét szólaltatja meg. A hol szomorú, hol víg tréfák és mesék, a hol balladai, hol szókimondó vaskos történetek középpontjában (mi más?) a férfi-nő kapcsolat, a szerelem kerül, mert bármilyen fájdalmat, szomorúságot okoznak is egymásnak, a legmélyebb gyönyörűséget, igazi menedéket mégiscsak egymásban lelik. Ezt ismerjük fel 18-20 évesen, és kötünk örök szövetséget az életigenlő szerelemmel. Ezt a gondolatot igyekszik a társulat a székely, a rábaközi, a bukovinai, a csángó mesék felhasználásával színpadi formába önteni.

Ajánlóul álljon itt a hol szívszorító, hol kacagtató pajzán, szerelmes történetek darabbéli zárómondatai: „Higyjék meg, ezen a világon a legnagyobb dolog a szerelem! Ha nincsen társad vagy szeretetlen társval kell élj, olyan, mintha örökké homályban vónál. Ha van, kit szeress, s tégedet és szeretnek, magad virág vagy, s örökké süt reád a Nap."

A darabot játsszák: Faa Eszter, Rajner Dániel, Urbán Richárd, Glázer Bálint, Popa Máté, Mekis Flóra, Kling Johanna, Mészáros Dávid, Hetesi Júlia, Görbe Dániel, Mach Cseperke, Frőlich Kristóf, Somogyi Bianka, Kopa Marcell, Tóth Benedek Ernő

A Mikuli János rendezte darab zenejéért Kopeczky Péter, a mozgásért Hágen Zsuzsa, a látványért Herczig Zsófia felel.

Az előadás este hét órakor kezdődik. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A [email protected] e-mail címen, valamint a +36 72 501 500/28292; 28291; 28293 telefonszám lehet jelezni a részvételi szándékot.

 

Forrás: Janus Egyetemi Színház