Sportszervezetekkel kötött megállapodást a pécsi egyetem

2015. január 28. szerda 12:47

Sportszervezetekkel kötött megállapodást a pécsi egyetem

Hallgatók gyakorlati képzését érintő megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara (PTE TTK) és tizennégy sportszervezet a baranyai megyeszékhelyen szerdán.

A határozatlan időre szóló együttműködésnek köszönhetően az egyetem sportszervezőnek tanuló mintegy kétszáz diákja Somogy és Baranya megyei sportszervezeteknél töltheti szakmai gyakorlatát.

Gábriel Róbert biológus professzor, a kar dékánja a dokumentum aláírásával kapcsolatban hangsúlyozta: a megállapodás összhangban van azon kormányzati szándékkal, hogy a sport kiemelt figyelmet kapjon a nemzet egészsége érdekében. Úgy vélte: a sportnak a személyiségre is kedvező hatása van, az oktatási intézmények és a sportszervezetek pedig sokat tesznek, tehetnek azért, hogy a fiatalok e téren is megfelelően fejlődjenek.

Prisztóka Gyöngyvér, az egyetem sporttudományi intézetének helyettes vezetője azt hangsúlyozta: a megállapodás a felsőoktatási intézmény és a sportszervezetek bizalmi viszonyára épül, és minden szereplő számára előnyökkel jár. Kiemelte: a gyakorlati képzés során a diákok tapasztalatokat szereznek, az egyesületek működését pedig az idősebbek mellett fiatal, kreatív munkaerő segíti.

Képünkön Gábriel Róbert látható.

(mti)