Somogy összezár Repa mögött

2010. december 29. szerda 21:35

Somogy összezár Repa mögött
Teljes mértékben hisz Repa Imre professzor ártatlanságában - írja a kapos.hu - a Kaposvári Egyetem és a Somogy Megyei Önkormányzat. Gyurcsány Ferenc volt egészégügyi miniszter-jelöltjét, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatóját, kaposvári rektorhelyettest hűtlen kezeléssel gyanúsítja a Nemzeti Nyomozó Iroda. Az alábbiakban a somogyi hírportál cikkét ismertetjük.

"Mint kedden beszámoltunk: Repa Imre kórházigazgatót, a Kaposvári Egyetem rektorhelyettesét a Pécsi Újság értesülése szerint hűtlen kezeléssel gyanúsítják, mert egy fiktívnek tűnő tanácsadói szerződés megkötésében közreműködött, melynek a PTE-s V. Bálint volt a kedvezményezettje.

A Kaposi Mór Oktató Kórház nem kívánt az ügyben reagálni.

Megkerestük a Somogy Megyei Önkormányzat vezetőségét, akik elmondták: a sajtóhírben megjelölt szerződéskötéssel kapcsolatosan Prof. Dr. Repa Imre főigazgató részletesen tájékoztatta a megye vezetését, melyek ismeretében a vezetőség őszintén hisz a főigazgató ártatlanságában. Munkájához való pozitív hozzáállása, szakmai felkészültsége és emberi magatartása alapján továbbra is bírja a megyei önkormányzat vezetőségének bizalmát.

Prof. Dr. Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora sajtóközleményben reagált a sajtóban megjelent vádakra. A sajtóhírekben megjelölt, a Kaposvári Egyetem rektorhelyettesét érintő meghallgatást, annak körülményeit, az azzal kapcsolatos állításokat megismerte az egyetem vezetése. A feltárt dokumentumok és tények alapján az egyetem vezetésének álláspontja szerint Prof. Dr. Repa Imre rektorhelyettest nem csak hogy megilleti az ártatlanság vélelme, de abban az egyetem vezetése teljes mértékben hisz is. Eddigi tevékenységét, kitartó és szakértő munkáját ismerve kijelentjük, hogy az egyetem fejlesztésében a vezetés, Prof. Dr Repa Imre tevékenységét nem nélkülözheti és kiáll mellette.


A Somogy Megyei Önkormányzat közleménye

A 2010. december 27.-én megjelent, Prof. Dr. Repa Imre, a Somogy Megyei Önkormányzat Kaposi Mór Oktató Kórházának főigazgatójával kapcsolatos sajtóhírekre az alábbi reagálást tesszük:

A sajtóhírben megjelölt szerződéskötéssel kapcsolatosan Prof. Dr. Repa Imre főigazgató részletesen tájékoztatta a megye vezetését, melyek ismeretében a vezetőség őszintén hisz a főigazgató ártatlanságában. Munkájához való pozitív hozzáállása, szakmai felkészültsége és emberi magatartása alapján továbbra is bírja a megyei önkormányzat vezetőségének bizalmát.

Veres Zoltán


A Kaposvári Egyetem közleménye

A 2010. december 27.-én megjelent, Prof. Dr. Repa Imre, a Kaposvári Egyetem általános és tudományos rektor-helyettesével, a Somogy Megyei Önkormányzat Kaposi Mór Oktató Kórházának főigazgatójával kapcsolatos sajtóhírekre az alábbi közleményben foglalunk állást:

A sajtóhírekben megjelölt, a Kaposvári Egyetem rektorhelyettesét érintő meghallgatást, annak körülményeit, az azzal kapcsolatos állításokat megismerte az egyetem vezetése. A feltárt dokumentumok és tények alapján az egyetem vezetésének álláspontja szerint Prof. Dr. Repa Imre rektorhelyettest nem csak hogy megilleti az ártatlanság vélelme, de abban az egyetem vezetése teljes mértékben hisz is. Eddigi tevékenységét, kitartó és szakértő munkáját ismerve kijelentjük, hogy az egyetem fejlesztésében a vezetés, Prof. Dr Repa Imre tevékenységét nem nélkülözheti és kiáll mellette.

Prof. Dr. Szávai Ferenc
rektor"


Képünkön: Repa Imre (jobbra) 2008. március 15-én kezet fog Gyurcsány Ferenccel a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje átvétele alkalmából.


Forrás: kapos.hu - Fotó: MTI