Rangos külföldi díjat vehetett át a KPVK munkatársa

2016. október 03. hétfő 11:24

Rangos külföldi díjat vehetett át a KPVK munkatársa

Szeptember 28-án a németországi Görlitzben a Hochschule Zittau-Görlitz évnyitó ünnepségén Schmieder Réka, a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejelsztési Kar Pécsi Képzési központjának munkatársa a DAAD legjobb külföldi tanulónak járó díját vehette át.

Schmieder Réka a KPVK és a németországi partnerintézmény duális mesterszakos képzésén folytatta tanulmányait 2013 és 2015 között. A komoly pénzjutalommal járó különleges elismerést először veheti át a Pécsi Tudományegyetem hallgatója, aki tanulmányai során a pécsi és a görlitzi mesterképzésen is magas színvonalú teljesítményt nyújtott, kiérdemelve a Deutscher Akademischer Austauschdienst díját.

A 2006 óta működő programban a Kulturális mediáció, illetve Kulturális örökség tanulmányok mesterszakok hallgatói a közös képzés során két félévet a német partneregyetem Kultur und Management mesterszakán töltenek, míg a német hallgatók a fenti két mesterszakon tanulnak Pécsen.

A duális képzés sikeres zárásaként a programban résztvevő hallgatók egy magyar, illetve egy német mesterszakos diplomát szerezhetnek. A magyar hallgatók Görlitzben német nyelven, a német hallgatók Pécsen német és/vagy angol nyelven folytatják tanulmányaikat.

A programban résztvevő hallgatók tandíjmentesen tanulhatnak a külföldi partner felsőoktatási intézményben. A programra vonatkozó jelenleg érvényben lévő kétoldalú szerződés alapján tanévenként 5 magyar és 5 német hallgató vehet részt a közös mesterképzésben.

Forrás: PTE