Pályázatot hirdet ajándéktárgyak tervezésére a PTE

2016. március 03. csütörtök 14:05

Pályázatot hirdet ajándéktárgyak tervezésére a PTE

A Pécsi Tudományegyetem Marketing Osztálya pályázatot ír ki egyedi PTE feliratok, képek tervezésére PTE-s ajándéktárgyakra. 

Az egyetemi dizájn tervek készülhetnek textil ruházatra, például baseball sapkára hímzéssel, pólókra, pulcsikra, törölközőre, kendőre pedig nyomással, vagy hímzéssel, bögrére, egyedi kerámiára füzetborítóra, jegyzettömb borítóra, papírtáskára, papírárura, elegáns dísztasakokra, ajándéktáskákra, tollakra, nyakpántra, egérpadra, CD tartó tokra, pendrive-ra, kulcstartóra, esernyőre, vagy meglévő PTE termékek csomagolására.

Alapvető szempontok a PTE Arculati Kézikönyvének betartása, tehát például a címer nem nyomható össze, nem lehet forgatni, nem lehet elemeit kihagyni. A dizájnterv legyen lendületes, modern és/vagy legyen klasszikus, archaizáló. Lehet kifejezetten hallgatói viseletre és kifejezetten oktatóknak, vendégtanároknak, idősebb generációnak való megoldás is.

Használható elemek a következők lehetnek: PTE 1367, a Magyarország első egyeteme szlogen, a címer, az egyetem neve magyarul, angolul, a PTE karok jelképei, az épületek jelképei, stb.

A textilek alapvetően fehér és kék színűek, de egyéb színkombináció is javasolható. A képi terv alapszíne legyen sötétkék és/vagy fehér, valamint ez kombinálható egyedi színmegoldásokkal. A tervezett képvilág legyen alkalmas vagy a szitanyomású vagy a hímzéssel készülő termékek kivitelezési eljárására, valamint csak összegyetemi dizájnt fogadnak el egyedi csak egy-egy kari feliratokat, kari logókat nem. Kerülni kell a rikító, az egyetemi színvilágtól jelentősen eltérő harsány színeket és a nehezen kivehető, nehezen értelmezhető betű/szín sémákat.

A pályamunkákat a [email protected] e-mail címre várják április 20-ig, PDF formátumban. A kiválasztott, elfogadott tervekhez később vektorgrafikus fájlokra lesz szükség.

A Marketing Osztály legalább 5 tagú bírálóbizottságot állít fel a pályamunkák értékeléséhez. A pályázókat írásban értesítik. A legsikeresebb és elfogadásra kerülő munkákat díjazzák, az elfogadott pályamunkák alkotóit elfogadott tervenként 40.000 forinttal jutalmazzák. A Marketing Osztály adott esetben megteheti azt is, hogy nem választ nyertest, és a pályázatot ismét meghirdeti.

Forrás: PTE