Ösztöndíjra pályázhatnak a kiemelkedően teljesítő diákhiteles hallgatók

2017. március 28. kedd 10:28

Ösztöndíjra pályázhatnak a kiemelkedően teljesítő diákhiteles hallgatók

A Diákhitel Központ második alkalommal hirdeti meg Ösztöndíj Pályázatát minden olyan 40 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemistának, főiskolásnak, aki hatályos Diákhitel szerződéssel rendelkezik. 

A jelentkezés feltétele többek között az is, hogy az adott hallgatónak legyen már legalább két lezárt féléve. Nyelvvizsgák, kutatói munka, közéleti tevékenység és sport eredmény plusz pontokat hozhat. A 14 győztes pályázó a 2107/18-as tanévben összesen 700 ezer, havonta 70 ezer forintot kap.

Az általános pályázati feltételek között szerepel még a magyar állampolgárság, illetve az előző két lezárt félévben a legalább 4,00-es korrigált kreditindex is. Az érvényes pályázathoz be kell nyújtani egy bemutatkozó levelet, a Diákhitel szerződésének szerződésszámát (Diákhitel1 vagy Diákhitel2), a tanulmányi átlagot igazoló index-másolatot, illetve a plusz pontokat igazoló dokumentumokat.

A Diákhitel Központ 2017. május 26-ig várja a hallgatók jelentkezését. A formai szempontok alapján előszűrt érvényes pályázatokat egy háromtagú szakmai bizottság, a Diákhitel Szakmai Grémium értékeli, és javaslatot tesz a nyertesekre, az objektivitást szem előtt tartó értékelési szempontrendszer alapján. A Diákhitel Szakmai Grémium tagjai: dr. Pavlik Lívia, a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja, Szvetelszky Zsuzsanna, szociálpszichológus és Bugár Csaba, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója.

A Diákhitel Központ tavalyi pályázatára több mint félezer hallgató jelentkezett, az első ösztöndíjasok között jogászt, orvost, villamosmérnököt, nyelvész hallgatót, vidéki és fővárosi, első és másod, sőt harmad diplomást is díjazott a Társaság. A díjazottak közül többen Köztársasági vagy Erasmus Ösztöndíjasok, az Országos Tudományos Diákköri Konferencia előkelő helyezettjei, társ- vagy önálló szerzők, tudományos kutatások résztvevői voltak.

További információkat itt olvashat. http://www.diakhitel.hu/osztondijpalyazat

 

MTI