Ösztöndíj programmal segítik a legtehetségesebb hallgatókat a pécsi műszaki karon

2016. június 10. péntek 10:07

Ösztöndíj programmal segítik a legtehetségesebb hallgatókat a pécsi műszaki karon

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE MIK) együttműködésben a Baranya Megyei Mérnöki Kamarával az elmúlt évben indította útjára a „Jutalmazzuk a kiválóságot!" ösztöndíjprogramját, és az első tapasztalatok, visszajelzések nagyon pozitívak.

Az ösztöndíjjal a tehetséges diákok megszólítása, valamint a tehetségek régióban tartása volt a cél. A díjazottak szinte kivétel nélkül 400-nál magasabb felvételi pontszámmal rendelkeztek, köztük többen 450 pontnál is többel jelentkeztek.

Az ösztöndíjprogramba az idén bekapcsolódtak a kar duális képzési partnerei közül többen, így a BIOKOM NKft., Büttner Kft., E-on ZRt., PÉTÁV Kft., Techniq2000 Kft. A Kaposvár környékéről jelentkezett, legjobb pontszámmal bekerülő informatikus hallgató számára a Precognox Informatikai Kft. biztosítja a kiválóság ösztöndíjat.

Az ösztöndíjprogram főtámogatója továbbra is a Baranya Megyei Mérnöki Kamara.

A program lényege, hogy minden BSc és BA alapszakon, az építészmérnöki, építőmérnöki, építőművészet, gépészmérnöki, ipari termék- és formatervező mérnöki, környezetmérnöki, mérnökinformatikus, villamosmérnöki, és építészmérnöki osztatlan alapszakokon a legmagasabb ponttal felvételt nyert kilenc hallgatónak havi húszezer forint ösztöndíjat ad a PTE MIK.

Az ösztöndíjprogram lebonyolításában közreműködik a Pollack Mihály Műszaki- és Felsőoktatás Fejlesztési Alapítvány.

Forrás: PTE - Fotó: felvi.hu