Oktatókórházi együttműködést ír alá a PTE és a KMOK

2014. december 15. hétfő 10:31

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar, valamint a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház oktatókórházi együttműködési megállapodást ír alá december 18-án, csütörtökön.

Az együttműködési megállapodás megkötésének elsődleges célja annak biztosítása, hogy a PTE Egészségtudományi Kar hallgatói a tanult szakma jellegének megfelelő, a követelmények teljesítéséhez szükséges gyakorlati ismereteket megszerezhessék. A két intézmény jó szakmai kapcsolata több, mint két évtizede töretlen a somogyi megyeszékhelyen, azonban a szerződés megújítása a jövőben együttműködés területeit bővíti és az együttműködést oktatókórházi jellegében elmélyíti.

A fentieken túlmenően a szakmai, tudományos munka területén is egymással együttműködik, egymást segíti a két intézmény, szakmai rendezvényeikre egymást kölcsönösen meghívják, és szakmai rendezvényeik lebonyolítását segítik.

A KMOK nemcsak a PTE ETK Kaposvári Képzési Központjának szinte valamennyi hallgatóját hosszabb rövidebb időre fogadja gyakorlatra, hanem más képzési központok hallgatói is tanulhatnak itt.

Résztvevők:
Dr. Moizs Mariann főigazgató - KMMK
Dr. Betlehem József egyetemi docens, dékán - PTE ETK

Forrás: PTE