Nyílt napot tartanak a műszaki és informatikai karon

2017. február 02. csütörtök 17:34

Nyílt napot tartanak a műszaki és informatikai karon

Interaktív játékokkal, előadásokkal várja a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara azokat az érdeklődő diákokat és szüleiket, akik szeretnék megismerni a mérnöki szakma sokszínűségét, népszerűségét a munkaerőpiacon és a sikeres jövő megteremtéséhez szükséges képzéseket. 

A nyílt nap pénteken 9 órától a kar Boszorkány úti campusán kerül megrendezésre.

A látogatók széleskörű tájékoztatást kapnak a 2017/2018. tanévben induló szakokról, szakirányokról valamint a duális képzési formáról.

A napindító előadás keretében a kar dékánja mutatja be, hogy miért érdemes a pécsi Műszaki és Informatikai Kart választani, majd a duális képzési forma lehetőségeit ismerhetik meg a rendezvényre látogatók.

Rövid előadásában Székely Gergely az IT Services Hungary Kft. csoportvezetője vállalati oldalról is megerősíti, hogy milyen izgalmas karrier vár a jövő mérnökeire.

Bemutatkoznak a szakok kötetlen beszélgetés formájában , interaktív bemutatókkal várják a látogatókat több izgalmas témában, mint például a 3D nyomtatás, drónok, Pneumobil, geometria az építészetben, vagy a BIM - intelligens épületmodellezés. Nem marad el a laborlátogatás sem, melynek célja, hogy a leendő hallgatók megismerjék a kar nemzetközi szintű laborhálózatát.

Az IT Services pécsi irodaházában üzemlátogatást tart a rendezvényen résztvevőknek, melyre busszal viszik át az érdeklődőket. A programra előzetes regisztráció szükséges.

További információk és regisztráció:
https://mik.pte.hu/esemenyek/nyilt-nap-1
https://www.facebook.com/events/1683893445236613/

 

Forrás: PTE