Nemzetközi egyetemi színházi fesztivált rendez novemberben a JESZ

2016. október 29. szombat 10:41

Nemzetközi egyetemi színházi fesztivált rendez novemberben a JESZ

Hét országból tíz teátrum mutatkozik be a Nemzetközi Egyetemi Színházi Fesztiválon, amelyet november 3. és 6. között rendeznek Pécsett.

Az egyetemi színtársulatok szakmai seregszemléjét immár tizedik alkalommal rendezi meg a Pécsi Tudományegyetem (PTE) keretén belül működő, huszadik évadát ünneplő Janus Egyetemi Színház (JESZ) - áll a PTE-nek az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában.

Hozzátették: a fellépők Magyarországon kívül Szerbiából, Litvániából, Észtországból, Oroszországból, Bulgáriából, Belgiumból érkeznek, produkcióik a Zsolnay-negyedben láthatók.

Az első előadás csütörtökön a Tartui Hallgatói Színház Mihail Bulgakov Morfium című darabja lesz, ezt a Liege-i Királyi Egyetemi Színház Tapétának lenni, majd a Szegedi Egyetemi Színház Pintér Béla A Démon Gyermekei című produkciója követi.

Pénteken az Ohridski Szent Kelemen Egyetem Alma Alter Színházi Laboratóriuma Shakespeare Rómeo és Júlia (a halhatatlan szerelem szonettje) című művét adja elő. A "Palépé" Színházi Stúdió Az öltöny, a Kemerovoi Egyetem Vstrecha Színháza A baglyok gyöngédsége című művel, a Debreceni Egyetemi Színház Víg Karma Társulata pedig Halmi Gábor Nyilas Misi Extázis című előadásával jelentkezik.

Szombaton az Újvidéki Művészeti Akadémia Étkezni emberi dolog című darabja látható, az IEAS Drama&Theatre a Carlos Morton Brown Buffalo, a JESZ a Kőműves Kelemen című darabbal méretteti meg magát.

Az előadásokat szakmai zsűri értékeli, a legeredményesebb társulatokat és színészeket a vasárnapi záróeseményen díjazzák.


Képünk a JESZ egy korábbi előadásán készült. 

MTI - Fotó: JESZ