Németh Krisztináé az idei Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíj

2014. december 12. péntek 15:04

Németh Krisztináé az idei Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíj

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusa 2000 óta minden esztendőben odaítéli a Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíjat, mellyel elismeri egy-egy médiamunkatárs szakértelmét, lelkiismeretes munkáját, mellyel hozzájárult az intézmény hírnevének öregbítéséhez. Idén az MTVA baranyai tudósítójának, Németh Krisztinának ítélte oda egyhangú szavazással a díjat az egyetem legfőbb döntéshozó testülete.

Immár tizennégy éves hagyomány a Pécsi Tudományegyetemen az Adventi sajtószalon, melyen lehetőség nyílik a sajtó munkatársainak az egyetem vezetésével kicsit kötetlenebb hangulatban, „ráérősebben" is beszélgetni, nem úgy, mint a villáminterjúk vagy protokoll-események során készítendő riportok esetében. A rendezvénynek a Dr. Halasy-Nagy József Aula adott otthont, mely patinás megjelenésével, visszafogott dekorációjával az Advent ünnepéhez, a karácsony-váráshoz méltó atmoszférát teremtett.

„Számos sikert ért el a Pécsi Tudományegyetem ebben az esztendőben is" - mondta évértékelő köszöntőjében Zeller Gyula rektorhelyettes. „Az objektív, tőlünk független rangsorok szerint is megerősítette pozícióját az élmezőnyben a PTE. Ráadásul mintegy 500-al több külföldi hallgatónk van, mint tavaly ilyenkor, és minden esélyünk megvan rá, hogy ez a szám tovább emelkedjen. Persze arra figyelnünk kell, hogy a létszámbővülés ne menjen az oktatás minőségének rovására!" Az egyetem kommunikációért felelős rektorhelyettese megköszönte a sajtó idei munkáját, az egyetemhez való lojalitását.

Az Adventi sajtószalonon hirdették ki az idei Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíjat, melyet Németh Krisztina, az MTVA baranyai tudósítója nyert el, aki az elmúlt években rendszeresen tudósított magas színvonalon, objektív módon a Pécsi Tudományegyetem eseményeiről, kutatási eredményeiről, sikereiről.


További információ:
Kottász Gergely
Sajtóreferens
Pécsi Tudományegyetem
[email protected]
30/966-1257

 

 


 

Forrás: PTE