Minden hallgató a választott karon fejezheti be tanulmányait, változatlan feltételek mellett

2015. augusztus 01. szombat 12:33

Azok a hallgatók, akiket a felsőoktatási intézmények átalakítása érint, változatlan feltételek mellett, de adott esetben egy másik intézményben fejezhetik be tanulmányaikat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkársága szombaton az MTI-vel. 

Közleményükben emlékeztetnek arra, hogy a felsőoktatásért felelős államtitkárság augusztus végén dönt a felsőoktatási intézmények átalakításáról, figyelembe véve az érintett intézmények javaslatait.

Augusztus végén döntenek az intézményi átalakítások időpontjáról is - írják.
Hangsúlyozzák: azok a hallgatók, akiket az intézmények átalakítása érint - jelenlegi hallgatók, illetve a 2015/2016-os tanévben beiratkozók - változatlan feltételek mellett, de adott esetben egy másik intézményben fejezhetik be tanulmányaikat, szerezhetik meg diplomájukat, a jogelőd intézmény nevének feltüntetésével.

A közleményben kitérnek arra is, hogy a hallgatók tanulmányait az átalakítás nem korlátozza, a változtatás célja a versenyképesebb tudás biztosítása, az oktatás minőségének növelése és a képzés színvonalának javítása.

A pótfelvételi előtt álló hallgatók döntését az átalakítási terveknek nem kell befolyásolniuk, tekintettel arra, hogy minden meghirdetett képzésen a tanulmányok befejezése az eredeti szakmai-tartalmi feltételekkel biztosított - olvasható a kommünikében.

Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár csütörtökön jelentette be, hogy jelentős átalakításokat terveznek a felsőoktatási intézmények struktúrájában, működésében: ismét lenne például állatorvosi egyetem és önállósodna a soproni erdőmérnöki kar is.

MTI