Megtartotta alakuló ülését a PTE konzisztóriuma, a fejlesztésekről is tárgyaltak

2016. március 02. szerda 11:44

Megtartotta alakuló ülését a PTE konzisztóriuma, a fejlesztésekről is tárgyaltak

Mint azt Palkovics László oktatásért felelős államtitkár korábban elmondta, az újonnan megalakuló testület a felsőoktatási intézmények érdekében, azok tevékenységének segítésére jött létre. 

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzisztóriumának tagja Bódis József rektor (képünkön) és Jenei Zoltán kancellár mellett dr. Balog Ádám, az MKB Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója, Kleisz Zoltán, a Matro Kft. tulajdonos-ügyvezetője és dr. Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke lett.

A konzisztórium a héten tartott alakuló ülésén megválasztotta elnökét Kleisz Zoltán személyében, valamint tárgyalt a PTE intézményfejlesztési terveiről.

A konzisztórium előzetes egyetértése szükséges az intézményfejlesztési tervek, az éves költségvetés, valamint a vagyongazdálkodási terv beszámolójának elfogadásához. Az egyes kérdésekben a végső döntést továbbra is az egyetem legfőbb döntéshozó testülete, a szenátus hozza meg, de akkor kerülhet elé egy-egy téma, amennyiben a konzisztóriummal megtörtént az egyeztetés.

A konzisztórium tagja a rektor és a kancellár, három tagot pedig az oktatásért felelős miniszter delegált az intézmény gazdasági-társadalmi környezete, az intézmény és a hallgatói önkormányzat javaslatára. A testületekbe az egyetemet fontosnak tartó, és a saját területükön kiváló munkát végző szakemberek kerülhettek.

Forrás: Pécsi Tudományegyetem