Maradnak a korlátozó intézkedések a 400 ágyasban, megismétlik a fertőtlenítést

2015. augusztus 03. hétfő 11:30

Mint ismeretes, az úgynevezett légiós baktériumot egy rutinellenőrzés során mutatták ki a vezetékekben keringő vízből a PTE Klinikai Központ 400 ágyas klinikai tömbjében, ami után azonnal meghozták  a biztonsági óvintézkedésekről szóló döntéseket, amelyek továbbra is érvényben vannak.

A múlt héten végzett mérések alapján a legionella baktérium csíraszáma a gyors intézkedéseknek köszönhetően jelentősen csökkent, de néhány mérőpontnál még mindig az egészségügyi határérték felettiek voltak a mért adatok.

Ebből következően a héten a szakemberek megismétlik a vízvezeték-rendszer fertőtlenítését. A folyamat során a teljes épület hidegvíz és melegvíz kifolyó pontjainak (kézmosók, mosdók, mosogatók, falikút, zuhany és kifolyó szelepek), valamint a teljes vízvezeték-rendszerének hősokk-kezelését is elvégzik, amellyel fertőtlenítik a rendszert.

Az eljárás végéig a betegek tisztálkodásához a felfogott víz használata javasolt, ellenben a vízpermet (porlasztott víz, zuhanyzás) alkalmazása kerülendő. A csapvíz ivási, valamint főzési célokra a fertőtlenítéstől függetlenül a továbbiakban is alkalmas.

Forrás: PTE