Lazítás vizsgaidőszak előtt: először szervezik meg az egyetemen az ETK Fesztet

2016. április 10. vasárnap 11:29

Lazítás vizsgaidőszak előtt: először szervezik meg az egyetemen az ETK Fesztet

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata a Fizioterápiás és Sporttudományi Intézettel közösen szervezik meg az első ETK Fesztet április 12-én és 13-án.

A két napos esemény első délutánján a hallgatók szakmai fejlődésüket elősegítő, a szakmára való rálátásukat bővítő, motiváló előadásokat tekinthetnek meg:

Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke a táplálkozástudomány elméleti és gyakorlati részleteibe vezeti be az érdeklődőket. Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke a közbeszerzésről és közigazgatásról fog tartani előadást egészségügyi vonatkozásban. A Dévény Anna megbízásából Kutas Réka és Szász Krisztina DSGM szakgyógytornászok mutatják be Dévény technikát. Dr. Göndöcs Zsigmond, a Magyar Vöröskereszt elnöke, az Országos Mentőszolgálat Műveleti és Szervezési igazgatója, jelen volt a nemrégiben történt sajnálatos brüsszeli terroreseményen és elsőként segített a bajba jutottakon. Előadása is ehhez a témához kapcsolódik.

Az esemény második napján sportolásra is lesz lehetősége az érdeklődőknek: foci, streetball és a Wing Tsun Kung Fu, falmászás, crossfit, spinning mellett az Élményzóna lelkes csapatának segítségével különböző ügyességi és csapatépítő játékokba is bele lehet kóstolni.

 

A sportot követően kulináris élményekkel is gazdagodhatnak a részvevők: a sportprogramokkal párhuzamosan főzőverseny is zajlik.

A rendezvény nem titkolt célja, hogy a tartalmas szakmai és szabadidős tevékenységek mellett a vizsgaidőszak előtt kulturált szórakozási lehetőséget biztosítsanak a hallgatóknak.

 

A szakmai napon korlátozott számban lehetőség nyílik „külsős" érdeklődőknek is a részvételre. Regisztrálni az [email protected] e-mail címen lehet április 11-éig.

Forrás: PTE