Látogatási tilalom van a PTE Klinikai Központ több osztályán is

2015. január 23. péntek 12:51

Az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ több osztályán - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a honlapján pénteken.

Tájékoztatásuk szerint látogatási tilalom van I. számú belklinika haematológiai osztályán, az intenzív osztály három telephelyén, az onkoterápiás intézetben, a szülészeti és nőgyógyászati klinika, a neonatológiai és újszülött osztályán, valamint a gyermekgyógyászati Klinika PIC, ITO és onkológiai osztályán is.

Korábban már több egészségügyi intézményben rendeltek el a járvány miatt látogatási tilalmakat, így tilos felkeresni a betegeket Fejér megye összes kórházában, Nógrádban a balassagyarmati Kenessey Albert kórház gyermekgyógyászati, a szülészeti-nőgyógyászati és az infektológiai osztályán, valamint az újszülöttrészlegén, továbbá a dombóvári Szent Lukács kórház kardiológiai rehabilitációs osztályán, és a szekszárdi Balassa János kórház szülészeti-gyermekágyas osztályán, valamint újszülöttrészlegén.

(mti)