Közösen workshopozott a megyei katasztrófavédelem és a PTE

2014. október 30. csütörtök 17:37

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar közös szervezésében került sor október 29-31. között a katasztrófavédelmi-gépész workshop lebonyolítására.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karral közösen az egyetemisták, főiskolások és egyéb érdeklődök számára Katasztrófavédelmi-gépész Workshop rendezvényt szervezett október 29-31. között.

A rendezvény első napján, október 29-én a több tucat egyetemista és főiskolai hallgató, valamint az oktatók a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság székhelyén az iparbiztonsági, tűzoltási és műszaki mentési eszközökkel, járművekkel ismerkedhettek. Az igazgatóság érintett szakterületei mutatták be a rendelkezésre álló eszközöket, alkalmazásuk lehetőségét a katasztrófák és egyéb haváriák megelőzése, kezelése, kárelhárítása, felszámolása és mentése terén. Az előadók felé számtalan kérdés érkezett, bizonyítva a katasztrófavédelmi munka iránti nagyfokú érdeklődést.

A workshop folytatásaként október 30-án a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába tartozó hatósági, tűzoltási és iparbiztonsági szakterületet képviselő előadók látogattak a Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karra, ahol nagyszámű hallgatóság előtt a katasztrófavédelmi szervezet bemutatása, a tűzvédelmi szabályozások tartalma és a tűzvédelmi szemlék tapasztalatait foglalták össze.

A programsorozatban többek között tűzoltósági- iparbiztonsági bemutatóra is sor került.

A rendezvény zárásaként október 31-én a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a hallgatók által elkészített pályaművek elbírálásához nyújt segítséget a zsűriben aktív szerepet vállalva.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Pécsi Tudományegyetem korábban együttműködési megállapodást kötött és ennek keretén belül került sor a rendezvény közös megszervezésére.

Forrás: BMKI