Közép-európai hallgatói konferenciát rendeznek a PTE-n

2016. október 26. szerda 09:33

Közép-európai hallgatói konferenciát rendeznek a PTE-n

Összesen nyolc közép-európai országból több mint kétszáz egyetemista vesz részt az Erasmus Student Network (ESN) Közép-európai Platform konferenciáján október 27-30. között a Pécsi Tudományegyetemen.

Az Erasmus+ hallgatói mobilitási program az Európai Unió történetének egyik legsikeresebb projektje, az ESN pedig Európa legnagyobb hallgatói szervezeteként a programban résztvevő hallgatókat segíti. Az éves regionális közgyűlésre Ausztria, Horvátország, Csehország, Litvánia, Lengyelország, Szlovénia, Szlovákia és Magyarország egyetemeiről érkeznek a szervezet önkéntesei, hogy plenáris előadásokon és tematikus workshopokon vitassák meg a program jelenlegi kihívásait és jövőbeni lehetőségeit.

A konferenciának a PTE Közgazdaságtudományi Kar (KTK) épülete ad otthont, de a résztvevők a három nap alatt ellátogatnak a város számos kulturális helyszínére.

A rendezvény hivatalos megnyitója október 28-án délelőtt kilenc órakor lesz a PTE KTK „B" épület 025-ös nagyelőadójában.

A rendezvénnyel kapcsolatban Dr. Tarrósy István, a PTE külügyi igazgatója elmondta: „Az Erasmus+ program fontos pillére a PTE nemzetköziesítési törekvésének, hiszen a program keretében Európa legkiválóbb egyetemeiről érkeznek hozzánk hallgatók, oktatók és adminisztratív kollégák is. Nagyra becsüljük, hogy az ESN, mint a hozzánk érkező külföldi diákok mentorálásával foglalkozó szervezet Pécsre tudott hozni egy ilyen rangos eseményt, hiszen remek felvezető programja ez a PTE 650 jubileumi ünnepségsorozatnak." - hangsúlyozta az igazgató.

Forrás: PTE