Kirándulást szervez a PTE a pozsonyi adventi vásárra

2016. november 15. kedd 09:58

Kirándulást szervez a PTE a pozsonyi adventi vásárra

Az FDSZ PTE Intézményi Szervezete kirándulást szervez Pozsonyba az adventi vásárra december 3-án.

Az adventi vásáron kívül megtekinthetők a város nevezetességei is, például a Szent Márton székesegyház, amely sok koronázás színhelye volt-; vagy a Mátyás király által alapított egyetem, az Academia Istropolitania egykori épülete, a régi városháza, az Apponyi palota és a Püspöki palota. Sétát tehetnek az érdeklődők a belvárosban, és kívülről megtekintgetik a Pozsonyi várat is. Majd részt vehetnek a királyi koronázó város adventi vásárának lendületes forgatagában.

A város korai történetében az első pozsonyi Karácsonyi vásár 1993-ban a Főtéren került megrendezésre. A design és dramaturgia tekintetében a hagyományos európai Karácsonyi vásárok - Nürnberg, Brüsszel, Strasburg, Stuttgart, Bécs - voltak az ötletadók.

A pozsonyi Karácsonyi vásár több helyen zajlik. A Főtéren és a Ferenciek terén több standon kínálják a hagyományos szlovák karácsonyi csemegét és a jellegzetes karácsonyi árukat. A pozsonyi advent kínálatát a hagyományos jelleg megőrzése céljából szigorúan szabályozzák.

JELENTKEZÉS:

http://fdsz.pte.hu/content/jelentkezes-pozsonyi-adventi-vasarra weboldalon.

Jelentkezni 2016. nov. 10-én 8.00 órától lehet, amíg a jelentkezők létszáma el nem éri az 52 főt.

A buszban lévő férőhelyek száma 49, ezért a 3 fő ráhagyás az esetleges lemondások miatti pótlást jelenti. Tehát időrendben a 3 utoljára jelentkező személy tartalék utazó lesz. Az utazók névsora az FDSZ honlapján november 21-én meg fog jelenni.

A jelentkezéseket az ÁJK, BTK, KTK, KPVK, MK, MIK, TTK, Egyetemi Könyvtár, Kancellária valamint azoktól a szervezeti egységektől várják, ahol az FDSZ látja el az érdekképviseletet.

A jelentkezés a dolgozókra értendő, azaz 1 főre, hogy minél több kolléga vehessen részt a kiránduláson. A kirándulás ingyenes, a kirándulást az FDSZ PTE Intézményi szervezete szervezi.

Időpont: 2016. december 3. szombat
Indulás: 05.00 órakor a DOMUS parkolóból;
Visszaindulás: 17.00 óra
Várható hazaérkezés: 23.00 óra

Forrás: PTE