Keresőrendszerekkel ismerkedhetnek az egyetemisták

2016. április 26. kedd 16:38

Keresőrendszerekkel ismerkedhetnek az egyetemisták

A PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont szerdán "Könyvtári Roadshow"-t szervez a BTK-TTK aulában.

A rendezvény célja, hogy minél több oktató, hallgató, doktorandusz megismerkedhessen az elektronikusan elérhető tudományos e-forrásokkal és a hatékony keresést segítő rendszerekkel.

A roadshow-n öt rövid előadással hívják fel a figyelmet a könyvtár által előfizetett adatbázisok használatának fontosságára, valamint az előadásokkal párhuzamosan, külön térben állnak az érdeklődők rendelkezésére, és válaszolnak az adatbázisokkal kapcsolatos kérdésekre.

Az érdeklődők többek között választ kaphatnak a következő kérdésekre:
-Hogyan induljak el az információkereséssel? /Adatbázis portál bemutatása/
-Miért érdemes használni a könyvtár által előfizetett összetett keresőt, az Ebsco Discovery Service-t? /Keresőrendszer I. - Ebsco Discovery Service (EDS)/
-Hogy tudok keresni teljes szövegű folyóiratokban? /Keresőrendszer II. - Full Text Finder/
-Miért érdemes használni az EndNote webes eszközt? Hogyan könnyíti meg az EndNote webes hivatkozásrendező használata a kutatási cikkek megírását? Hogyan gyűjthetem össze gyorsan a hivatkozásokat? /EndNote/
-Hogyan tudok keresni saját kutatási területemen a világban kiírt pályázati lehetőségek között, egyéni mobilitási pályázatoktól a nagyobb kutatási projekteket jelentő pályázatokig? Megtudhatja, ha a PIVOT kutatásfinanszírozási adatbázisról tartott online előadást figyelemmel követi!

A rendezvény 10 órától 14 óráig tart.

 

 

Forrás: PTE