Kedden ismét nyitva az állásbörze az egyetemen

2016. március 22. kedd 10:19

Kedden ismét nyitva az állásbörze az egyetemen

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) karriertervezéssel, álláskereséssel foglalkozó, hagyományos rendezvényén a résztvevők a kiállítók állásajánlatai közül válogathatnak, ugyanakkor megismerkedhetnek a különböző cégek, szervezetek gyakornoki, szakmai gyakorlati lehetőségeivel, ösztöndíjprogramjaival is.

Ma rendezi a PTE Karrier Irodája a hallgatói önkormányzattal közösen az egyetem karriernapját és állásbörzéjét, a korábbi hagyományoknak megfelelően az orvoskar aulájában.

A rendezvényre nem csak végzetteket, álláskeresőket várnak a szervezők, hiszen a munkalehetőségek mellett számos szakmai gyakorlati lehetőség, illetve ösztöndíjprogram is
elérhető lesz.

A résztvevők első kézből kapnak segítséget személyes céljaik átgondolásához, információkat az önéletrajz megírásától kezdve egészen az állásinterjún való megfelelő szereplésig. Az előadásokon az önmegvalósításról, az interjúkkal járó stressz kezeléséről, a bértárgyalásokról, a külföldi munkavállalásról is szó lesz.

A szervezők gondoltak azokra is, akik még bizonytalanok magukban, terveikben, ezért alsóéves és végzős hallgatóknak előzetes állásbörze felkészítő workshopokat is szerveznek.

 

Képünk a tavalyi állásbörzén készült. 

Forrás: EQM - PTE - Fotó: PTE