Ingyenes online kurzusok indulnak az egyetemen

2014. szeptember 15. hétfő 09:05

Hétfőtől nyílnak meg a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának online kurzusai. A képzések ingyenesek, bárki számára hozzáférhetők kortól, lakhelytől és végzettségtől függetlenül. Akik elvégzik, tanúsítványt kapnak róla.

Szeptember 15-től elérhetők a PTE FEEK e-learning kurzusai (http://efeek.pte.hu/), a tavalyi kísérleti képzések után továbbfejlesztett formában. Ebben az évben három témakörben képezhetik magukat a kurzusokra regisztrálók: munkaerő-piaci ismeretek, minőségirányítási alapismeretek és tématérkép ontológiák építése tárgyban indulnak virtuális képzések.

A PTE FEEK-en dolgozták ki az e-learning koncepcióját a Pécsi Tudományegyetem egészére még 2013-ban. A karon tavaly indultak az első ilyen képzések. Nemeskéri Zsolt dékán szerint a magyarországi egyetemek mintegy tíz éve foglalkoznak már az elektronikus képzéstámogatási rendszerek kialakításával.

- Az e-learning a nyílt tudásmegosztás és az átjárhatóság igényeire adott egyik válasz - mondta a PTE FEEK vezetője. - A legfontosabb üzenete talán mégis az, hogy a segítségével gyakorlatilag bárki részt vehet egyetemi szintű oktatásban - tette hozzá.

A PTE FEEK e-learning kurzusai bárki számára hozzáférhetők életkortól vagy végzettségtől függetlenül, bárhol a világon. Teljesen ingyenesek, csupán egyetlen regisztráció kell hozzá, ami semmilyen további kötelezettséggel nem jár. További előnyük, hogy mindenki a saját tempójában végezheti el a kurzusokat. A kar három képzése szeptember 15-én nyílik meg, de az már a virtuális hallgatókra van bízva, hogy ezeket milyen tempóban kezdik meg és teljesítik. Az egyetlen megkötés a kurzusok novemberi zárása.

A vizsgadrukk miatt sem kell aggódni, hiszen az is online formában történik. Aki azonban elvégzi a kurzusokat, a sikeres vizsgát követően tanúsítványt kap.