Idén nyáron is kreatívkodhatnak a diákok, hallgatók

2017. május 27. szombat 13:30

Idén nyáron is kreatívkodhatnak a diákok, hallgatók

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara idén már kilencedik alkalommal rendezi meg a Pécsi Bölcsész KreaTábort július 3-7. között.

A tábor segítséget nyújt a középiskolás diákoknak az érettségire való felkészülésben, megismerteti a résztvevőkkel a karon művelt tudományterületeket, illetve az oktatott szakokat.

A tábor betekintést nyújt többek között az ökofalvak mindennapjaiba, a sorozatok feliratainak fordítási titkaiba, a középkori egyetemek humanista világába vagy éppen a droghasználat aktuális kérdéseibe. Az izgalmas előadások mellett a tábor résztvevői az egyetemen zajló alkotómunkába is betekinthetnek a közös szemináriumi munka során. Idén három szeminárium közül választhatnak az érdeklődők: angol nyelvi szeminárium; „Jubileum 650" történelmi-irodalmi szeminárium; Öko-kérdések - társadalomtudományi szeminárium.

Ezeket a programokat egészítik ki játékos, szórakoztató rendezvények, mint például egy interaktív könyvtári kincskereső, bölcsész városnéző túra vagy társadalmi szerepjátékok.

Forrás: PTE - Fotó: MTI/Cseke Csilla