Idén nyáron is felkészítőtábort rendez a PTE bölcsészkara

2016. május 23. hétfő 15:14

Idén nyáron is felkészítőtábort rendez a PTE bölcsészkara

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán az idei évben is megrendezik a VIII. Pécsi Bölcsész KreaTábort. A júliusi tábor segítséget nyújt a középiskolás diákoknak az érettségire való felkészülésben, megismerteti a résztvevőkkel a Bölcsészettudomány Karon művelt tudományokat, az itt oktatott szakokat.

A táborban az izgalmas előadások, és szemináriumi beszélgetések mellett számos érdekes program várja a résztvevőket. Az előadások az érettségi tárgyaknak megfelelően többnyire a magyar nyelv és irodalom, illetve a történelem témaköreit érintik. A szemináriumokon a tábor résztvevői az egyetemen zajló alkotómunkába is betekinthetnek, közös szemináriumi munka során irodalomtudomány, társadalomtudomány vagy angol nyelv és kultúra szemináriumi csoporthoz csatlakozva hozhatnak létre közös alkotást.

A szemináriumok:

angol nyelv és kultúra: A szeminárium résztvevői ebben az évben az angol kultúrához kapcsolódó előadásokat hallgathatnak populáris kultúra témakörben angolul. Délutánonként az előadásokon elhangzott nyelvi anyagot dolgozzák fel a nyelvi szemináriumon. A szeminárium munkanyelve az angol.

irodalom szeminárium: A szeminárium résztvevői megbizonyosodhatnak arról, hogy az irodalom él, és köszöni szépen, jól van. Hogy ne bízza el magát, olykor kételkednünk kell benne! A szeminárium során a kételkedést tökélyre fejlesztve lemeztelenítik a szöveget, de csak azért, hogy ezáltal feltámasszák a lényegét.

társadalomtudományi-szeminárium: A társadalomtudományi szeminárium résztvevői egy téma szemüvegén át több korba is betekintést nyernek. Ezáltal lehetőség nyílik megvizsgálni az adott korszakot, azok politikai gondolkodásmódját, társadalomképét, értékrendszerét is. A portrékat kiállításon mutatják be.

A szakmai program mellett bemutatkoznak a Kar más tanszékei, intézetei, szakjai (Pszichológia, Orosz Nyelvi Központ, Klasszika Filológia), az IMPROVOKÁL (improvizatív színház) társulat tagjai, a tábor résztvevőivel beavató színházat csinálnak egy antik darab feldolgozásával, illetve mindezt izgalmas kulturális programokkal egészítik ki a város szívében.

A programokat a PTE Ifjúság úti, Rókus utcai épületeiben és a Zsolnay Negyedben tartják. A szálláshely a Márton Áron Szakkollégium, ahol a tábor rendjére éjszaka kollégiumi tanárok vigyáznak. A résztvevők számára igény szerint biztosítanak az ebéd mellett reggelit és vacsorát.

A tábor részvételi díja 5000 forint, ebéddel együtt 10.500 forint, teljes ellátással (szállással és napi háromszori étkezéssel) 25.000 forint.

Jelentkezni június 10-ig lehet az interneten megtalálható elektronikus jelentkezési lap kitöltésével. A jelentkezés véglegessé a részvételi díj befizetésével válik.

A táborral kapcsolatos kérdésekkel az érdeklődők Izsák Mónikához fordulhatnak az [email protected] e-mail címen.

Forrás: PTE BTK