Idén is összegyűlnek a doktoranduszok a PTE-n

2014. november 21. péntek 11:11

A szinte már hagyománnyá vált doktoranduszok találkozójának, a II. Mérföldkő Konferenciának  november 21-23. között a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara ad otthont. Az ezévi rendezvény azonban több szempontból is hangsúlyos, ugyanis a programsorozat keretében három kiemelkedő esemény is megvalósul.

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSz) a 2014/2015-ös akadémiai évben ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. E jeles eseményre tekintettel a DOSz egykori és mai képviselői közösen emlékeznek meg az alapításról egy jubileumi találkozó keretei között, amelyen a jelennel, valamint a jövővel kapcsolatban is megosztják gondolataikat.

Ezt követően, november 22-én, szombaton a Doktoranduszok Országos Szövetsége Tudományos Osztályainak, a doktorandusz önkormányzatoknak, valamint a Magyar Doktorandusz Közösség képviselőinek találkozójára kerül sor, amely lehetőséget biztosít a különböző tudományterületek közötti tapasztalatcsere és szorosabb együttműködés megteremtésére.

 

Végezetül a Doktoranduszok Országos Szövetsége tisztújító Küldöttgyűlést tart, amely a hasonlóan sikeres jövő reményében zárja a hétvégét és egyúttal a II. Mérföldkő programjait.

Forrás: PTE