Idén is lesz élményműhely a műszaki és informatikai karon

2017. május 09. kedd 15:30

Idén is lesz élményműhely a műszaki és informatikai karon

Az idén is összefog a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara az ÉlményMűhely Matematikai-Művészeti Mozgalom tagjaival. 

Tervezd velünk a jövőd! címmel május 18-án olyan élmény alapú tehetséggondozó programot tartanak az egyetem Boszorkány úti campusán, amelyet minden évben nagy érdeklődés kísér a középiskolások részéről.

A résztvevők találkozhatnak a drónok világával, építhetnek óriás fraktálokat. Újdonságként szerepel a programban a LOGIFACES, a betonból készült 16 elemű 3D-s puzzle, valamint a 3D nyomtatás lehetősége. A RE-BOT műhelyben egy újszerű robot építőkészlet és a koreai 4Dframe modellező készlet segítségével készülnek guruló, lábakon járó, zenélő, harcoló robotok, amelyek a fényhatásokra reagálnak, és amiket akár saját mobiltelefonunkkal vagy egy egyszerűen elsajátítható számítógépes programmal irányíthatunk, programozhatunk is.

A geometria szinte minden programban megjelenik. Előfordul akkor, amikor a diákok felfedezik a szimmetria csodáját az egyedi, körívekkel határolt kirakójáték, az úgynevezett Gondos-készlet segítségével, vagy akkor is, amikor körbejárják a csavar- és spirálvonalakat Arkhimédésztől a DNS-ig.

Ezen a napon tartja a PTE Műszaki és Informatikai Kara a már hagyományosnak mondható Tehetséggondozók fórumát. A tehetséggondozó workshopra várják az iskolákban tevékenykedő matematikát, természettudományos tárgyakat és informatikát tanító tanárokat, iskolavezetőket, tehetséggondozó szakembereket. Az idei program témája a „Kreativitás sokfélesége a közép- és felsőoktatásban." A teljes program letölthető itt.

A program térítésmentes, de regisztrációhoz kötött. A nagy érdeklődésre való tekintettel a regisztrációk fogadása a jelentkezés sorrendjében történik. Május 10-ig várják a középiskolás csoportok regisztrációját a [email protected] címen.

További információ az alábbi linkeken található:
https://mik.pte.hu/esemenyek/elmenymuhely-tervezd-velunk-a-jovod
http://www.elmenymuhely.hu/

Forrás: PTE