Huszonkét országból érkeztek külföldi hallgatók a PTE-re

2016. február 02. kedd 17:35

Huszonkét országból érkeztek külföldi hallgatók a PTE-re

A Pécsi Tudományegyetemen vendégeskedő külföldi hallgatóknak szervezett Orientációs Napot február 1-jén, hétfőn a Külügyi Igazgatóság a PTE dr. Halasy Nagy József Aulájában.

 

Az egyetem vezetésének részéről Dr. Tarrósy István külügyi igazgató köszöntötte a 2015-'16-os tanév második szemeszterében az Erasmus+, illetve egyéb egyetemközi szerződések által az egyetemen tanuló külföldi diákokat. Németh Judit Intézményi Erasmus+ koordinátor ismertette a hallgatóknak a hallgatói ügyintézés menetét. Az EHÖK Erasmus Student Network szekciója bemutatta a szemeszterben meghirdetésre kerülő, kulturális-sport, egyetemi és pécsi hallgatói rendezvényeit.

A 2015/2016-os tanév második szemeszterében az Erasmus+ Európai Program keretében 9 karra, 22 országból, 55 partneregyetemről, 82 Erasmusos hallgató érkezett a Pécsi Tudományegyetemre.

Egyéb egyetemközi szerződések keretein belül érkezett 8 kínai, 6 dél-koreai, 2 szerb (vajdasági magyar), 2 mexikói, 3 egyesült államokbeli, 4 indiai, 1 iraki, 1 mongol, 1 palesztin hallgató.

A rendezvényen elméleti és gyakorlati teendőkről egyaránt esett szó, a Külügyi Igazgatóság adott részletes információt többek között a beiratkozás menetéről, az idegenrendészeti teendőkről, a kollégiumi elhelyezésről, az egyetemen induló „Magyar, mint idegen nyelv" kurzusról illetve a külföldi diákok részére meghirdetésre kerülő kulturális programokról.

Forrás: PTE