Húsz éve tanítanak angolul a bizniszről az egyetemen

2016. november 01. kedd 11:30

Húsz éve tanítanak angolul a bizniszről az egyetemen

A PTE Közgazdaságtudományi Kar szerdától szombatig tartó programsorozattal ünnepli 20 éves évfordulóját az angol nyelvű üzleti alapképzési szak indulásának.

Pécs városának a kulturális sokszínűség, a többnyelvűség mindig is jellemzője volt, és ez ma sincsen másképp, hiszen szinte a világ minden tájáról érkeznek hallgatók, a cél pedig az, hogy a külföldi és a magyar hallgatók ne csak egymás mellett, hanem egymással éljenek. A program célja továbbá a régió versenyképességének növelése, a hallgatók vállalkozói attitűdjének fejlesztése, a vállalkozói szellem kialakítása.

November 2. és 4. között kerül megrendezésre a Middlesex20 eseménysorozat, amely a brit partnerrel fennálló oktatási együttműködés és a közös képzési programok indításának 20 éves évfordulójának megünneplése céljából valósul meg.

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara ugyanis 20 évvel ezelőtt, 1996-ban az országban elsőként indított az angolszász rendszernek megfelelő alap- és mesterképzési programokat. Az angol nyelvű üzleti képzési programok kialakítása a brit sztenderdek alapján történt a képzéseket validáló Middlesex Univeristy, London közreműködésével.

A BA Business Administration alapképzési szak indításának 20. évfordulójára tervezett ünnepség egyfelől visszatekintés a kar életét meghatározó eseményre, másfelől az innováció fontosságának ünneplése is. Kísérlet arra, hogy a múlt sikereire támaszkodva a kar jövőjét befolyásoló, hasonló horderejű oktatási újítások kerüljenek a fókuszba.

Képünk illusztráció.

 

Forrás: PTE - Fotó: MTI/Ceglédy Zsolt