Hócipőjük tele a ballib-marxista egyetemi véleményterrorral

2016. április 04. hétfő 10:58

Hócipőjük tele a ballib-marxista egyetemi véleményterrorral

Új érdekérvényesítési szervezet alakult Konzervatív Hallgatók Szövetsége néven a nemzeti hagyományok védelme érdekében - írta a Magyar Hírlap hétfői számában.

A lapnak a szervezet elnöke, László Balázs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem politológia szakos hallgatója elmondta: a szervezetet azért hozták létre, mert megelégelték "a liberálisok, a kultúrmarxisták és minden olyan korlátlan egyenlősdiben elvtársuk ténykedését a felsőoktatás világában, akik számára az egyértelmű ellenségkép összetevője többek között a keresztény vallás, a nemzet és a család".

Mint mondta, a szervezet alapvetően megelőző jelleggel jött létre, kiindulva a nyugati egyetemeken uralkodó véleménydiktatúra jelenségéből. "Korunk liberalizmusának az észszerűséget is megtagadó elemei fokozatosan kezdik átvenni a domináns szerepet a felsőoktatásban, elnyomva egyúttal az esetleges ellenvéleményeket" - jegyezte meg a szervezet elnöke.

László Balázs a Magyar Hírlapnak elmondta: meg kell előzni, hogy "nálunk is kvázi megkérdőjelezhetetlen dogmává alakuljon többek között a genderelmélet". Jelezte: ők a saját értékrendjük fennmaradásáért szerveződtek, és ennek része a nemzettudat és a keresztény társadalmi tanítások.