Hat ország hallgatói vitáznak a Pécsi Tudományegyetem nyári akadémiáján

2016. július 28. csütörtök 17:02

Hat ország hallgatói vitáznak a Pécsi Tudományegyetem nyári akadémiáján

Immáron negyedik alkalommal rendezik meg a Pécs Debate Academy-t július 28. és augusztus 10. között, mely egy olyan egyedülálló tematikus szakmai programsorozat és „nyári akadémia" a térségben, mely egyszerre nyújt egyéni képzést, ugyanakkor részét képezi egy ötnapos előadássorozat. Hat országból mintegy negyven résztvevőre számítanak a szervezők.

A nyári vitaakadémia egyik célja, hogy olyan vitakészséget fejlesztő képzésként jelenjen meg, mely keretein belül nemcsak elméleti, de hasznos gyakorlati tudás megszerzésére is lehetőséget nyújt, egyben olyan fórum, ahol a vitaközpontú szemlélet és képzés mellett magyar és külföldi oktatók is hozzájárulnak a programsorozat szakmai értékéhez és jelentőségéhez előadásaik formájában.

A Pécs Debate Academy kurzus és előadássorozat lehetőséget kínál a nemzetközi folyamatok iránt érdeklődő hallgatóknak, hogy betekintést nyerjenek a globális világ egyre fontosabbá váló eszközének, a kulturális diplomáciának alkalmazási területeibe, illetve aktívan részt vehessenek a társadalomtudományokban is oly fontos vitakészség elsajátításában.

A brit parlamenti vitaformátum (BPD) tökéletes színtér, hogy a résztvevők fejleszthessék koncentrációjukat, érvelési technikáikat finomíthassák. A képzés és az előadások összefonódása nemcsak a vitázás kultúrája iránt élénken érdeklődők számára jelenthet értékes tapasztalatokat. Azok számára is, akik a világban zajló nemzetközi folyamatokat koherens közegben, hasonló érdeklődésű hallgatók, oktatók, fiatal döntéshozók és szakértők társaságában vizsgálnák, így fejlesztve tovább nyelvtudásukat, véleményalkotásuk mikéntjét, illetve kritikai gondolkodásmódjukat, ezáltal növelve versenyképességüket a munkaerőpiacon.

Az angol nyelven zajló nyári egyetem 2016. évi központi témája: „Ongoing migration crisis and Central Europe - Europe in a changing global context from a Visegrad perspective".

Az előadássorozat helyszíne és időpontja: PTE Műszaki és Informatikai Kar, A019, 2016.07.28-08.10

Forrás: PTE