Hat magyar egyetem, köztük a PTE is a világ legjobbjai között van

2014. július 16. szerda 13:04

Az ELTE, a Semmelweis Egyetem, a debreceni és a szegedi egyetem, a BME és a pécsi egyetem is felkerült a Center for World University Rankings (CWUR) legfrissebb, 2014-es világrangsorára. A listát - amelyet többek között az oktatás minősége, az oktatók kiválósága, a végzett hallgatók elhelyezkedése, a publikációk száma alapján állítanak össze - a Harvard, a Stanford és az MIT vezeti.

Nyilvánosságra hozta legújabb, 2014-es egyetemi rangsorát a Center for World University Rankings (CWUR). A világ legjobb ezer egyetemét rangsoroló listára hat magyar egyetem került fel: az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 371., a Semmelweis Egyetem az 598., a Debreceni Egyetem a 673., a Szegedi Tudományegyetem a 712., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 811., a Pécsi Tudományegyetem pedig a 862. helyen végzett.

A top 10-es listában nyolc amerikai és két brit intézmény kapott helyett. A lista élén három amerikai egyetem, a Harvard, a Stanford és a Massachusetts Institute of Technology szerepel, ezeket az intézményeket a Cambridge, illetve az Oxford követi. A top 10-be bekerült még a Columbia, a University of California, Berkeley, a Chicagói Egyetem, a Princeton és a Yale.

Forrás: eduline.hu