Hasít a közgáz - jelentősen emelkedett idén a PTE-re jelentkezettek hallgatók száma

2015. július 29. szerda 13:55

A tavalyi adatokkal összehasonlítva a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának alap- és mesterképzéseire jelentkezők száma tizenkét százalékkal emelkedett, ami kiemelkedő eredmény az egyetem karai között.

Az alapképzésre jelentkezők létszámnövekedésében a kar közlése szerint két tényező játszott szerepet. Az egyik az újonnan indított turizmus- és vendéglátás szak, amely mintegy harmadával emelte a felvettek számát.

Emellett a kar három olyan szakot (gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, turizmus és vendéglátás) is indít, amely a legnépszerűbb tíz szak közé került az idei felvételi eljárásban.

További bizakodásra ad okot, hogy a többi szakon is emelkedett azoknak a száma, akik a közgázon szeretnének továbbtanulni, összességében 33 százalékos növekedést produkálva.

A mesterképzési szakok nappali tagozatára jelentkező hallgatói létszámának az elmúlt években tapasztalható csökkenése is fordulni látszik. A hallgatók számára is talán jobban kirajzolódnak a mesterdiploma előnyei, és az alapdiploma utáni munkavállalással szemben idén többen választották a mesterfokozat megszerzését nappali tagozaton - ez a közgázra felvettek esetében 17 százalékos növekedést jelent.


Azok számára, akiket nem vettek fel, vagy most gondolkodnak a jelentkezésen, a pótfelvételi eljárásban még van lehetőségük jelentkezni, 2015. augusztus 10-ig.

Forrás: PTE