Háromszázmilliós forrásból támogatják a PTE-n a tudományos képzés műhelyeit

2015. május 26. kedd 17:24

A Pécsi Tudományegyetemnek - mint közleményükben írják - alapvető célja, hogy a tehetséges, kutatásba bevonható hallgatók a képzésük elejétől kezdve kiemelt szerepet kapjanak. Áprilisban indult és november végéig tart az a közel 300 millió forint európai uniós támogatással járó pályázat, mely ebben a folyamatban hivatott segíteni az egyetemet. 

A PTE hallgatóinak tehetségkibontakoztatását folyamatosan támogatják a tehetséggondozás tradicionális közösségi alapintézményei, a Tudományos Diákkörök, a Szakkollégiumok és a Doktori Iskolák. Ez a gazdag tradíció, erős szakmai és tudományos háttér a változó képzési rendszerben is biztosítja a tehetségek kiválasztását, fejlesztését.

Az egymásra épülő, egymással szorosan együttműködő tehetséggondozási műhelyek lehetővé teszik, hogy az ígéretes hallgatók korán bekapcsolódjanak a tehetséggondozási rendszerbe még az alapképzés során, és minél nagyobb arányban jelentkezzenek diplomájuk megszerzése után a doktori képzésbe.

Így egy jól felépített kutatói életpályamodell segítségével a minőségi utánpótlás-nevelés biztosítottá válik. Ebbe a folyamatba természetesen fontos bevonni azokat az oktatókat, kutatókat, akik aktívan rész vesznek az utánpótlás nevelésében, és a kutatói utánpótlás biztosításában.
 

Forrás: PTE