Gálával köszönti külföldi ösztöndíjasait a PTE

2016. október 18. kedd 09:27

Gálával köszönti külföldi ösztöndíjasait a PTE

A Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében már közel 500 külföldi hallgató érkezett a Pécsi Tudományegyetemre az elmúlt három tanévben. A program ezért nem csak a magyar külgazdasági stratégia fontos sarokköve, hanem a PTE nemzetközi törekvéseiben is kiemelt helyet foglal el. Ezek miatt tartotta fontosnak az egyetem vezetése és a PTE Külügyi Igazgatósága, hogy külön gálával köszöntse a jelenleg PTE-n tanuló, mintegy 440 ösztöndíjas hallgatót.

Az ösztöndíjprogram keretében a világ 51 országából érkezhetnek hallgatók, akik már számos képzési szinten (részképzés, alapképzés, mesterképzés, doktori képzés és egységes osztatlan képzés) tanulnak a PTE mind a 10 karán. A Stipendium Hungaricum remek lehetőséget jelent tehát az egyetem minden képzésének arra, hogy megerősítse a nemzetközi törekvéseit.

A PTE-n tanuló ösztöndíjas hallgatók száma egy tanév alatt megduplázódott, így az egyetem vezetése úgy döntött, hogy a Külügyi Igazgatóság javaslatára október 28-án este a Zsolnay Negyedben külön gálával köszönti a hallgatókat.

A rendezvénnyel kapcsolatban Dr. Bódis József, a PTE rektora elmondta:

„A Stipendium Hungaricum program az egyik legfontosabb eszköz az egyetem számára, hogy a Modern Városok Program keretében tett vállalásainkat elérjük. Fontos mérföldkő volt ezzel összefüggésben, hogy az egyetemünkön tanuló nemzetközi hallgatók létszáma átlépte a 3000 főt. A mindennapi munkánkkal, és ezzel a gálával is szeretnénk tudatosítani a hallgatókban, hogy fontosak számunkra, és számítunk a jelenlétükre és a kiemelkedő tanulmányi teljesítményükre is."

Forrás: PTE