Ez igen! Már a Pécsi Tudományegyetem is a világ legjobb intézményei között van

2016. szeptember 08. csütörtök 11:53

Ez igen! Már a Pécsi Tudományegyetem is a világ legjobb intézményei között van

Nyilvánosságra hozta legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni Quacquarelli Symonds cég. A világ legjobb felsőoktatási intézményeit rangsoroló listára - új magyar szereplőként - a Pécsi Tudományegyetem is felkerült az eredményei alapján.

A Quacquarelli Symonds szakemberei hat szempont alapján rangsorolják az egyetemeket, többek közt a hallgatók aránya, a külföldi hallgatók és oktatók száma, a munkaadók véleménye, az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakorisága és az akadémiai szféra megítélése alapján. Az utóbbi években rendszeresen összeállítják a legjobb egyetemvárosok, az 50 évnél „fiatalabb" egyetemek, Kelet-Európa, Közép-Ázsia, Latin-Amerika legjobb felsőoktatási intézményeinek rangsorát, de tematikus intézményi listákat is készítenek.

Míg a tavalyi évben négy magyar egyetemet soroltak a világ legjobb felsőoktatási intézményei közé, a 2016/2017-es nemzetközi rangsorban már a Pécsi Tudományegyetem is helyet kapott.

Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora az eredmény alapján hangsúlyozta: „Számos objektív szempontok szerint összeállított nemzetközi rangsoroló listán szerepel a Pécsi Tudományegyetem, amire joggal lehet büszke a jövőre alapításának 650. jubileumát ünneplő egyetemünk valamennyi polgára. A most nyilvánosságra hozott felsőoktatási rangsor megerősít bennünket abban, hogy jó úton halad a PTE, és nemzetközi szinten is értékelik, figyelemmel kísérik a pécsi egyetem fejlődését."

Forrás: PTE