Egyetemista gyakornokok is kutathatnak Szigetváron

2016. május 25. szerda 16:56

Egyetemista gyakornokok is kutathatnak Szigetváron

A turbéki kutatócsoport és a "Zrínyi Miklós - Szigetvár 1566" Emlékbizottság gyakornoki alkalmazási lehetőséget hirdet egyetemi hallgatók számára május 23. és július 15. között.

A gyakornoki munkára általában egy (kivételes esetben két) hetes időszakra nyílik mód. A pályázók történelem, régészet vagy geográfus szakos egyetemi hallgatók lehetnek, akiktől a kiemelkedő szakmai érdeklődésen túl munkavégzésre alkalmas angol nyelvtudás is elvárt.

A kutatás nemzetközi együttműködésben zajlik, részben külföldi kutatók is dolgoznak mint konzulensek. A gyakornokok között török, illetve más külföldi illetőségű hallgatók is lesznek, ezért a közvetítőnyelv az angol.

Pályázni a kutatócsoporthoz címzett írásos pályázattal lehet, melynek tartalmaznia kell motivációs levelet, önéletrajzot és szakmai ajánlást egy a kutatás kapcsán releváns szakmai háttérrel bíró egyetemi oktatótól.

A pályázatot a Zrínyi-Szulejmán kutatások, Pécs, 7221 Nagy Flórián u. 10/4. címre, vagy a  [email protected], illetve az [email protected] elérhetőségekre lehet elküldeni.

A hallgatók Pécsre, illetve Szigetvárra a saját költségükön érkeznek. Szálláshelyet és ellátást a kutatócsoport biztosít. A terepi vizsgálatok munkaidőben zajlanak, amennyiben az időjárási körülmények lehetővé teszik azt. Munkaruhát minden hallgatónak magának kell biztosítania.

A feladatok között lesz fémdetektoros vizsgálat, ásatási földmunkák, fotózás,a total station és gps műszer használata, leletmosás és csomagolás, rajzolás és a terepi vizsgálatok általános segítése.

Szabadidőben, illetve esős időben Szigetvár várossal és környékével ismerkednek a gyakornokok, esetlegesen a török kutatókkal és hallgatókkal közösen.

A hallgatók a gyakornoki időben végzett munkáról írásos igazolást kapnak a vizsgálati periódus végén.

Forrás: PTE