Csütörtökön kezdődik a jubiláló Pollack Expo

2016. február 24. szerda 16:02

Csütörtökön kezdődik a jubiláló Pollack Expo

Tizedik éve töltik meg építő-, villamosipari, gépészeti, környezetvédelmi és informatikai cégek a Pécsi Expo Center kiállítótereit és konferenciatermeit a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának meghívására.

A Dél-dunántúli régió legnagyobb műszaki rendezvényének története jól mutatja, hogyan válhat egy helyi egyetemi kezdeményezés - töretlen hittel és sok munkával - országosan is jegyzett eseménnyé. A rendezvény életre hívásával a kari vezetésnek az volt a célja, hogy az elméleti ismeretek mellé hallgatóink gyakorlati ismereteket szerezhessenek, hogy megismerhessék a legjelentősebb ipari szereplőket és a legújabb szakmai trendeket. A szakok összefogásával az újraértelmezett szakmai napok évről-évre új elemekkel bővültek. Nemzetközi konferenciák, robotprogramozási verseny, számítógép összeszerelési verseny és kamarai kreditpontszerző tanfolyamok színesítették a konferencia programjait.

Az idei Pollack Expón a szervezők visszatértek eredeti célkitűzésükhöz és a hallgatókat leginkább érintő programokkal ünnepelnek. A kiállítótérben a „Műszaki tehetségek show"-ja keretében a Kar hallgatói által fejlesztett alternatív üzemelésű gépjárműveket, hallgatók által programozott drónokat és 3D-s fejlesztéseket láthat a nagyközönség. Az építőipari, épületgépész és villamos szakmai előadások mellett egy úgynevezett „Hallgatói szekció" kap helyet a konferencia programjai között, ahol a legsikeresebb TDK témákkal mutatkoznak be a díjazott hallgatók. Külön apropót ad a hallgatói kutatások bemutatásának az a tény, hogy számos kutatási témát a Pollack Expón megismert cégek írnak ki hallgatói megvalósításra.

A szakkiállításokon a legtöbb figyelmet azok a standok kapják, amelyeknél kézbe lehet venni, ki lehet próbálni egy-egy eszközt. A 2016-os Pollack Expo ilyen szenzációjának ígérkezik egy pécsi gyártó elektromos biciklije, amely példányaival a legnagyobb kiállítótérben kerekezhetnek a látogatók.

A plenáris ülésen két díjátadásra kerül sor. Pécs Város Breuer Marcell díját adja át Dr. Páva Zsolt polgármester, amelyet minden évben a város érdekében végzett műszaki tevékenysége elismeréséül kapnak a díjazottak. A RIM DESIGN AWARD formatervezési díjat pedig azok a tehetséges hallgatók vehetik át, akik a legjobb bútorterveket készítették a funkcionalitás és a környezettudatos anyaghasználat figyelembevételével.

A jubileumi Pollack Expo továbbra is várja a régió diákjait, építkező vagy korszerűsítést tervező lakosait, építészeit, mérnökeit, kamarai tagjait és a műszaki újdonságokra kíváncsi érdeklődőket 2016. február 25-26-án a Pécsi Expo Centerbe. A kiállítás és a szekció előadások az elmúlt évekhez hasonlóan ingyen látogathatók.

Forrás: PTE