Csaknem kétszázan vehették át diplomájukat pénteken a Széchenyi téren

2015. július 03. péntek 11:42

Csaknem kétszázan vehették át diplomájukat pénteken a Széchenyi téren

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának száznyolcvan hallgatója vette át diplomáját péntek délelőtt Pécsett, a Széchenyi téren. Ez volt a huszonötödik, azaz jubileumi ünnepélyes diplomaosztó a kar életében. 

Rendhagyó módon Pécs belvárosában tették le esküjüket és vehették át oklevelüket azok a végzős hallgatók, akik hamarosan az egészségügyben helyezkednek el. Az ünnepségen részt vettek az egyetem és kar vezetői, tanárai, valamint a szakmai és politikai közélet képviselői. 

Köszöntőt mondott mások mellett Bódis József a Pécsi Tudományegyetem rektora, Udvardy György pécsi megyéspüspök, Horváth Zoltán kormánymegbízott, Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, illetve Őri László alpolgármester is. 

Beszédükben köszönetüket fejezték ki a hallgatóknak és a szüleiknek, hogy ezt a szakmát választották, és segítették gyermekeiket. Kiemelték, a most végzettek odaadással fognak segíteni rászorult, bajba került embertársaikon, megjegyezve, olyan diplomát kaptak a kezükbe, amely még a 21. században is piacképes.

A PTE Egészségtudományi Kar 1989-es megalakulását követően 1993-ban adta ki az első egészségtudományi okleveleket nyári oklevélátadó ünnepség keretében.

 

Cs. E.